Het laatste nieuws over Hospice & VPTZ de Waterlelie

PHOTO 2023 06 01 12 39 30

Donatie van de Lions VPR voor hospice de Waterlelie

Op 1 juni jl. mocht onze coördinator Anja Bollee uit handen van Peter Scholten en Hans Lap van de Lions VPR een cheque in ontvangst nemen met een geweldige donatie van 3500 euro. Dit bedrag werd vorig jaar november tijdens de door de Lions georganiseerde Wijnpreuvenement opgehaald. Elk jaar organiseren de Lions VPR een activiteit t.b.v. een goed doel. Vorig jaar was de keuze op hospice de Waterlelie gevallen. De donatie zal gebruikt gaan worden voor de nieuwbouw van de Waterlelie.Met de bouw zal naar verwachting in juli 2023 worden gestart . Wij danken de Lions VPR voor deze prachtige donatie.

Ark 1

Donatie CGK de Ark 

Afgelopen week werden we in ons hospice verrast door de bazaarcommissie van de Christelijk Gereformeerde Kerk te Spijkenisse. Zij schonken ons de mooie opbrengst van €900,- van  hun bazar. die op 13 mei werd gehouden. 
Wij zijn hier erg blij mee en willen CGK de Ark hartelijk bedanken voor deze mooie gift.

341691344 594858546039155 3854585548322877250 n

Pubquiz Rotary Club Nissewaard 

Op zondag 23 april mocht Sandy aanwezig zijn bij een pubquiz georganiseerd door Rotary Club Nissewaard. De quiz, begeleid met heerlijke tapas hapjes, bestond uit 10 rondes en er waren ook 3 rondes verlotingen van prijzen. Aan het eind van de avond ontving ze een cheque van € 5.175,- waar wij heel dankbaar voor zijn. Rotary Nissewaard, dank voor de gezellige avond en de mooie donatie!

5

Scholing groep 28

Op 18 april 2023 hebben we wederom de scholing voor nieuwe vrijwilligers afgesloten. Welkom Gert, Annelies, Mieteke, Corneel, Kathelijne, Geri en Linda!

Werknemers HOYER group schenken cheque. 

Op 21 december hebben we uit handen van een paar werknemers van de HOYER Group een geweldige donatie van € 2604,- ontvangen! Een aantal medewerkers hadden de waarde van hun kerstpakket gedoneerd! Ook namen ze 2 kerstpakketten met leuke en lekkere dingen voor de vrijwilligers mee! Heel erg bedankt!

Bakker Voskamp schenkt oliebollen.  

Op zaterdag 31 december hebben we van Bakkerij Voskamp (locatie Vlinderveen) 50 oliebollen gekregen. Een familielid van een oud-bewoner heeft ons, als dank voor onze zorg, opgegeven voor deze donatie. Mooie actie van bakkerij Voskamp! Heel veel dank!

Donatie Spijkenisse Spark marathon  

Op 27 november 2022 werd de 16e editie van het Spijkenisse Spark marathon gehouden.

Dit jaar was hospice de Waterlelie het goede doel, en dat was niet voor het eerst! Het was een natte dag met veel deelnemers, want de marathon van Spijkenisse trekt veel lopers uit het hele land. Het startschot aan de marathon lopers werd gegeven door wethouder Jeroen Postma , die later gevolgd worden door de lopers van de halve marathon, de 10 km en de 5 km. Het was weer een fantastisch georganiseerde dag, die traditie getrouw voor ons eindige met een hele mooie donatie van 1500 euro.

Wij bedanken de organisatie en alle lopers voor de gulle gift en de mooie dag!

Donatie van het Randstedelijk Mannenkoor  

Op 7 juli waren de coördinatoren Sandy en Marleen aanwezig bij het zomeravond concert van het Randstedelijk Mannenkoor, olv Arjan Breukhoven. Een pracht avond waar ook vier muzikale talenten van zich lieten horen. Halverwege het concert werd een collecte gehouden tbv De Waterlelie. Aan het eind van de avond mochten zij een pracht bedrag van € 1.250,- in ontvangst nemen! Dank voor de muzikale avond en de mooie donatie!!

Cheque ontvangen van Penta Oude Maas 

Op 24 juni hebben wij uit handen van leerlingen van Penta de Oude Maas een geweldig mooi bedrag in ontvangst mogen nemen van maar liefst € 1238,75 !Dit bedrag is opgehaald bij de Winterfair. De leerlingenraad heeft ons unaniem als goed doel uitgekozen! Daar zijn we jullie heel dankbaar voor!!

 

Dankjewel bijeenkomst vrijwilligers 

Op 22 juni hebben we een fantastische dag met onze vrijwilligers gehad! Letterlijk stonden ze in het zonnetje met het prachtige weer. Met elkaar hebben we een Afrikaans muziekfeest gemaakt! Wat fijn dat jullie er zijn!!

 

‘In het hospice heb ik ervaren dat bewoners rustig heen gaan’

Wilma Heemskerk, vrijwilliger bij Hospice De Waterlelie in Spijkenisse

Sinds 26 april 2022 Lid in de Orde van Oranje-Nassau

“In 2005 las ik een kleine advertentie in een plaatselijke krant. Daarin werden vrijwilligers gevraagd voor een te bouwen hospice in Spijkenisse. Ik hoorde bij de eerste groep vrijwilligers die werden opgeleid voor de verzorging van mensen in de laatste fase van hun leven. Sindsdien draaide ik twee avonddiensten per week. Ik merkte dat ik goede gesprekken kon voeren met de bewoners en hun familieleden. Op die manier heb ik veel kunnen betekenen voor die mensen. En zelf haalde ik er ook veel voldoening uit.” 

Niet bang voor de dood

“In mijn leven is de dood altijd aanwezig geweest. Op een keer was ik met mijn achternichtje aan het logeren bij haar opa die een uitvaartcentrum had. Hij werkte op rare tijden en was ’s nachts vaak weg. Ik vroeg: ‘Wat doet die opa van jou toch?’ Daarop kreeg ik het antwoord: ‘o, die doet iets met dode mensen.’ Mijn interesse was gewekt en op dat moment in mijn jeugd is de liefde voor het uitvaartvak ontstaan. Later ben ik ook uitvaartleider geworden. Ik ben niet bang voor de dood. In het hospice heb ik ervaren dat bewoners rustig heen gaan.”

“Een bewoner die ik nooit zal vergeten, was een hoogleraar. Hij had in zijn leven veel geleerd maar hij had geen gelukkig familieleven gehad. Hij leefde met veel mensen in onmin en hij had geen contact meer met zijn kinderen. Wij hadden een klik met elkaar en bij mijn diensten zat ik met mijn knieën opgetrokken bij hem op bed. We hadden mooie gesprekken waar ik met veel warmte aan terugdenk.”

Wat ik doe, doe ik met liefde

“Als vrijwilliger heb ik een boekje gemaakt voor het hospice. Op mijn uitnodiging konden alle uitvaartondernemers op Voorne-Putten en Rozenburg zich daarin presenteren. Dit is opgemerkt door het bestuur van het hospice. Zo ben ik gevraagd voor de functie van ambtelijk secretaris van de Stichting Vrienden Van, voornamelijk voor de fundraising en het werven van donateurs. Ik ben nog steeds actief als bestuurslid.”

“Op de dag dat ik mijn lintje kreeg, was het de bedoeling om gewoon te gaan werken. Ik was zo verrast dat de burgemeester bij mij voor de deur stond. Hij hield een leuke toespraak en ik merkte dat hij goed geïnformeerd was. Vanaf 12.00 uur had mijn echtgenoot familie, vrienden en collega’s uitgenodigd om mij te feliciteren. Ik viel die dag van de ene in de andere verbazing. Binnen de kortste tijd stond het hele huis vol met bloemen. Het was ook zo bijzonder om al die brieven te lezen die de mensen hadden geschreven om mij voor te dragen. Dat heeft mij erg ontroerd. Zo zie ik mijzelf niet. Wat ik doe, doe ik met liefde.”

Cheque ontvangen van restaurant "de Mei" 

In het restaurant ‘de Mei’ van de Herman Gorterhof, gerund door vrijwilligers, hebben wij een cheque van € 400 ,- in ontvangst mogen nemen. Dit bedrag is bijeengebracht door bewoners uit de wijk die wekelijks een maaltijd gebruiken, waar ook een loterij wordt gehouden.49495 opmerkingenLeukOpmerking plaatsenDelen

 

Laatste wens vervuld 

Deze week hebben we een bijzondere laatste wens kunnen vervullen voor een meneer uit Spijkenisse.Hij wilde heel graag nog een hondje aaien en knuffelen.Een vrijwilliger is met haar hondje bij hem geweest. Mooi om ook op deze manier iets te kunnen betekenen.

 

Valentijnsverrassing Agora VPR 

Wat een verwennerij weer! Ook dit jaar zijn we door de dames van Agora VPR verwend voor Valentijn en alvast een beetje voor ons 16 jarig jubileum…
Allerlei lekkers voor de vrijwilligers en de bewoners, plantjes voor de gezelligheid en bollen voor de vogels!
Super bedankt weer!!!

Donatie "Boek met een doel" 

Al vele jaren ontvangen wij in januari tijdens een feestelijk moment een donatie, van Easy repro gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg  194 A in Rotterdam. Zij beheren  o.a. een tweedehands boekenwinkel, waarvan de opbrengst gaat naar tien goede doelen. De Waterlelie is hier al jaren een van. De koper mag zelf bepalen waar het bedrag van zijn aankoop naar toegaat. Helaas is het dit jaar nog niet mogelijk om dit heugelijke feit op locatie te vieren, vanwege de beperkingen. Wel kregen we het bericht dat vorig jaar ondanks alle beperkingen er toch 1300 euro is opgehaald voor de Waterlelie. Wij danken Kitty van t’ Veer met haar team voor deze fanatische donatie.

Kerstpakketten voor de zorg 

Op 30 december heeft Sandy uit handen van Steinweg-Handelsveem BV kerstpakketten ontvangen. Een deel van de medewerkers van deze BV heeft hun pakket geschonken aan het goede doel. Wij mogen de pakketten verloten onder de vrijwilligers van De Waterlelie.Wat een leuke actie, heel erg bedankt!!

Viering 15 jarig jubileum Hospice 

Ruim een half jaar later dan gepland konden we gisteren samen met de vrijwilligers ons 15-jarig jubileum vieren! Op de mooie locatie van het Droogdok Jan Blanken in Hellevoetsluis zijn ze verwend met gedoneerde gebakjes van banketbakkerij Smeets. Daarna een prachtige voorstelling van Nicoline van de Beek "Theater van de Laatste Dagen", een voorstelling over werken in de palliatieve zorg en als afsluiter een heerlijk buffet.Super fijn dat we weer bij elkaar konden zijn. Heel veel dank aan de medewerkers van het Droogdok, en natuurlijk grote dank voor de heerlijke gebakjes van banketbakkerij Smeets!

Cheque ontvangen van Badmintonvereninging Bernisse 

Op 3 september heeft onze coördinator Sandy Boender uit handen van Marleen Meijer, Frank van Zee en Suzan van Os een prachtcheque ontvangen! Badmintonvereniging Bernisse heeft dit jaar hun 45-jarig jubileum gevierd. Helaas is het aantal leden de afgelopen jaren sterk teruggelopen. Hierdoor moest het bestuur helaas besluiten de vereniging op te heffen. Het overgebleven geld werd aan ons geschonken. We zijn erg blij met deze gift!

Interview in weekblad Groot Nissewaard met Tieneke Visser

In de serie Vrijwilligersgedoe in weekblad Groot Nissewaard. Heb jij even geluk! staat elke editie iemand centraal die zich inzet voor Nissewaard. Dit keer vertelt onze vrijwilliger Tieneke Visser waarom zij zich al 11 jaar inzet voor een warme laatste levensfase van mensen bij hospice De Waterlelie. Hier vind u  de link naar het artikel

De Waterlelie heeft een nieuwe voorzitter.

Marjolijne Lewis heeft het stokje overgedragen aan Janet van Kempen!
Wij danken Marjolijne voor de fijne samenwerking en wensen Janet veel succes en plezier bij De Waterlelie!

Nieuwsoverzicht