• albert heijn rozenburg.jpg

  Donatie Albert Heijn Rozenburg

  Op 3 december 2018 heb ik uit handen van Monica Steijn een mooi bedrag gekregen van 250 euro. Dit geld is door de klanten van AH Rozenburg bij elkaar gespaard. Zij hebben hun statiegeld bon gedoneerd aan de Waterlelie. Monica had ons opgegeven als goed doel, door haar ervaringen in Hospice de Waterlelie.

  Lees verder
 • 43471321_243891659623820_8368591974931890176_o (1).jpg

  Donatie Plusmarkt Rozenburg

  Begin juli zocht Eveline Voogt.onze wijkverpleegkindige, contact  met Bart Groesz van Plusmarkt Rozenburg.,Ze zag zoveel goede doelen langs komen als ze in de Plus was maar nog nooit ons mooie hospice.

  Lees verder
 • _DSC0237-1.jpg

  Golf toernooi Rotary Club Voorne Putten

  Met de hoogste temperatuur ooit gemeten (38,1 graden in Zeeland) was vrijdag 27 juli officieel de warmste dag sinds het begin van de metingen. Ondanks deze enorme warmte heeft de Rotary Club Voorne Putten met 84 personen op de golfbaan gestaan met als doel een mooie opbrengst voor ons huis. 

  Lees verder
 • zeil.jpg

  Donatie Tafelronde Voorne

  Op 29 juni een prachtige zonnige dag ,hebben de mannen van de tafelronde Voorne een zeilwedstrijd georganiseerd t.b.v. twee goede doelen te weten de reddingsbrigade en hospice de Waterlelie. 

  Lees verder
 • donatie de Ark.jpg

  Donatie Christelijke Gereformeerde kerk de Ark

  Op 12 mei heeft Christelijke Gereformeerde kerk de Ark uit Spijkenisse een bazaar gehouden voor een goed doel. Hospice de Waterlelie was voor dit jaar uitgekozen. 

  Lees verder
 • golf flyer.jpg

  Golf toernooi Rotary Club Voorne-Putten

  Op vrijdag 27 juli organiseert Rotary Club Voorne-Putten een fundraising golftoernooi ten bate van Hospice de Waterlelie. 

  Lees verder
 • IMG_3905.JPG

  Donatie Walking Dinner

  Zaterdag 14 april waren wij aanwezig bij het Walking Dinner tbv de Waterlelie. Georganiseerd door de Agora serviceclub Voorne Putten. Wat een ontzettend gezellige avond was het met heerlijk eten en gezellige muziek! Aan het eind van de avond kregen we van de dames van Agora een prachtig bedrag aangeboden van € 2750,-

  Lees verder
 • walking dinner.jpg

  Walking Dinner

  Op zaterdag 14 april organiseert restaurant Swins in Rockanje een walking dinner ten bate van Hospice de Waterlelie. Lees verder
 • vrijwilligersmarkt rockanje.jpg

  Vrijwilligersmarkt Rockanje

  Op initiatief van St. MEE, Centrum Vrijwilligerswerk / PUSH en de Gemeente Westvoorne is in sporthal de Merel in Rockanje op zaterdag 10 februari een vrijwilligersmarkt georganiseerd. 

  Lees verder
 • boek met een doel 2018.jpg

  Donatie Boek met een Doel

  Op 26 januari j.l. vond voor het vierde jaar achtereenvolgend de cheque-uitreiking plaats van Stichting Boek met een Doel. Deze stichting is sedert 6 mei 2014 actief en verkoopt gebruikte boeken t.b.v. 10Goede Doelen.

  Lees verder
 • adv donateurs.jpg

  Donateurs en overige weldoeners, bedankt!

  Geregeld ontvangen wij bedragen op de rekening van de Vriendenstichting van hospice de Waterlelie,waarvan de afzender onbekend is. Door de privacy-wetgeving kunnenwe deze donateurs ook niet achterhalen. Daarom willen we met deze advertentie alle donateurs hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Ook alle overige weldoeners, sponsors, ambassadeurs en vrijwilligers willen we hierbij bedanken. Zonder hun bijdrage ( financieel en/of in natura) en tomeloze inzet zouden de doelstellingen van het hospice niet haalbaar zijn.

  We wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar! 

  Lees verder
 • 20171211_104720 (003).jpg

  Gift Protestantse Gemeente Brielle

  Op 11 december is er door koster Ina van Veen en de twee diaken Ronald van de Vliet en Willem Meiboom in het hospice, een cheque overhandigd van de diaconie van de protestantse Gemeente Brielle.

  Lees verder
 • duivenvereniging.jpg

  Donatie duivencoaches van Voorne-Putten, Rozenburg en Goeree- Overflakkee

  In mei 2017 hebben de postduiven van de duivencoaches van Voorne-Putten, Rozenburg en Goeree- Overflakkee een kampioenswedstrijd  gevlogen voor het goede doel. Een jaarlijks terugkerende wedstrijd, die dit jaar gevlogen werd voor hospice de Waterlelie.

  Lees verder
 • DSC_0441 (002).jpg

  Donatie Fred Hogendoorntoernooi 2017

  Op zondag 10 september is er alweer voor de zesde keer het Fred Hogendoorn biljarttoernooi  gehouden voor de Waterlelie. De plaatselijke biljart vereniging , die de thuisbasis heeft in café de Meijburg in Zuidland organiseert dit toernooi met veel enthousiasme. 

  Lees verder
 • IMG-20170904-WA0001.jpg

  Donatie Buitenhof tuinmeubelen

  Het hospice is blij verrast door de donatie van een prachtige lounge set voor op de veranda van het  tuinhuis , in de nieuw ingerichte tuin. Wij danken de firma Buitenhof voor deze gulle gift.

  Lees verder
 • 20170707_174308.jpg

  Donatie tennisvereniging “de Hartel” Nissewaard

  Vrijdag 7 juli is er bij de tennisvereniging “ de Hartel” een dames dubbel goede doelen toernooi  gehouden, dit toernooi is al weer voor het vijfde jaar georganiseerd. Het goede doel voor dit jaar, was de Waterlelie. Zes dames van de vereniging zetten zich al vijf jaar in voor dit initiatief. Het was een zonnige en zeer sfeervolle dag, er waren zestig deelnemers actief. Deze dames hebben allen voor veel sponsoren gezorgd. Ook werd er een loterij gehouden, waar de middenstand van Voorne putten en zelfs Hoogvliet een geweldige bijdrage aan heeft geleverd. 

  Lees verder
 • 06-04 Cheque hospice.jpg

  Opbrengst Santa Run voor hospice de Waterlelie.

  Op 6 april is er een delegatie van de Rotary club Spijkenisse naar de Waterlelie gekomen voor de officiële overhandiging van de cheque .In december 2016 is deze run gelopen in het centrum van Spijkenisse. Wij danken de Rotary Club voor deze geweldige opbrengst.

  Lees verder
 • DSC04301-2.jpg

  De Waterlelie gaat voor duurzaam.

  Op 6 maart is de langgekoesterde wens van de Waterlelie in vervulling gegaan. Er zijn 26 zonnepanelen geplaatst op het schuine dak van het hospice. 

  Lees verder
 • Boek met een doel doneert voor de derde maal aan de Waterlelie.

  Voor de derde maal op rij is er een donatie ontvangen van de stichting Boek met een Doel uit Rotterdam. Lees verder
 • IMG_9203.jpg

  Rotary SantaRun 2016.

  Zaterdag 17 december kleurde het Spijkenisser centrum rood. Voor de 4e maal op rij werd de Rotary SantaRun 2016 gehouden, georganiseerd door de Rotary Club van Spijkenisse. Als goede doel is hospice de Waterlelie gekozen wat mooi aansloot bij het lustrumjaar van ons huis. Lees verder
 • sonja met cheque.jpg

  Spijkenisse SPARK marathon 2016

  Voor de elfde keer heeft atletiek vereniging SPARK op zondag 18 december de Spijkenisse SPARK-marathon georganiseerd, een jaarlijks terugkerend evenement op Voorne Putten.

  Een prachtige dag met geweldig weer voor de deelnemers en supporters. Ruim 1200 lopers uit binnen- en buitenland namen deel aan deze sportieve prestatie die dit jaar in het teken van de Waterlelie stond.

  Lees verder
 • navigate north.PNG

  Navigate North

  Tom en Gerda Wensink, een echtpaar uit Hellevoetsluis gaan in januari 2017 de Navigate North route rijden. Dit is een 7000 km lange route dwars door Scandinavië. Een route met eindeloze, besneeuwde wegen. Vanuit hun liefde voor natuur, reizen en interesse in geschiedenis gaan zij dit avontuur aan, met 41 collega teams. Lees verder
 • specsavers.jpg

  Actie Stichting Specsavers steunt

  Vandaag start de actie van Stichting Specsavers steunt weer. Stemt u met ons mee ?

  http://stichtingspecsaverssteunt.specsavers.nl/alle-goede-doelen/zuid-holland/spijkenisse

  Alvast bedankt !

 • IMG-20161107-WA0000.jpg

  Herfstloop stichting Estafette loop

  Op zondag 30 oktober heeft stichting estafetteloop de eerste herfstloop georganiseerd. Onder fantastische omstandigheden liepen maar liefst 130 lopers een 5 of 10 kilometer parcours in de Maaswijk. Het geld komt ten goede aan hospice de Waterlelie.  Lees verder
 • IMG_5837.jpg

  Symposium 10-jarig bestaan

  In verband met het 10 jarig bestaan van hospice de Waterlelie heeft het hospice een symposium georganiseerd genaamd ”een goede weg naar het einde….”

  Dit symposium heeft op 4 oktober 2016 plaatsgevonden in theater de Stoep in Spijkenisse. Het was een symposium voor vrijwilligers, zorgverleners en behandelaars in de palliatieve zorg van Voorne Putten Rozenburg.  Lees verder
 • DSC_0385[562770].JPG

  Fred Hoogendoorn toernooi 2016

  Dit jaar werd alweer voor het 5e jaar het Fred Hoogendoorn Toernooi georganiseerd in cafe Meijburg in Zuidland. Hier is de plaatselijke biljart verenging ondergebracht. Onder toeziend oog van het oudste lid van de vereniging werd op 11 september de finale gespeeld. April 2016 is het toernooi gestart. Gedurende de periode van april tot 11 september zijn er ook nog eens 1400 lootjes verkocht voor de zogenaamde verloting. Verschillende plaatselijke ondernemers hebben prijzen ter beschikking gesteld en vele cadeaus  en winnaars zijn gepasseerd!!

  Lees verder
 • 20160904_182931.jpg

  Verrassende donatie Golfclub Kleiburg

  Op uitnodiging van de heer Kroes reisden wij ( Sandy Boender, Ingrid Dudink en Wim Kok) zondagmiddag 4 september af naar Golfclub Kleiburg Brielle. Een uitdagende golfclub op Voorne-Putten aan de Krabbeweg! Mevrouw Jacqueline van Sliedregt ontving ons hartelijk en vertelde ons over de golfclub.  Lees verder
 • IMG_0456[1][544504].jpg

  Wijkfeest Sterrenkwartier steunt Hospice de Waterlelie.

  Op zaterdag 3 september is door een enthousiaste groep mensen een wijkfeest georganiseerd in de wijk Sterrenkwartier te Spijkenisse. Dit in samenwerking met Maasdelta en de gemeente Spijkenisse. Lees verder
 • connex.jpg

  Veiling Connexxion voor de Waterlelie

  Vrijdag 9 september ontvingen wij uit handen van Marian Overgaauw en Kenneth Semeyn, beiden team managers van Connexxion in Spijkenisse en Hellevoetsluis, een mooi geldbedrag van 500,- euro.  Lees verder
 • 13567476_797998727005462_1595899365035739305_n.jpg

  Actie ProMobility

  Op 23 mei vierden ProMobility hun 10 -jarig jubileum. De visie  ‘Goed voor Elkaar’  Hebben zij omgezet in daden. Klanten en relaties van ProMobility mochten ruim een maand stemmen op zes lokale doelen, geselecteerd door de werknemers. Onder de zes doelen werd 10.000 euro verdeeld. Lees verder
 • RunningFlyer2016.jpg

  Stichting Estafetteloop kiest hospice als goed doel

  Ieder jaar kiest Stichting Estafetteloop een goed doel . Voor dit doel organiseren zij dan verschillende activiteiten waarbij de opbrengst gedoneerd wordt. Dit jaar is het hospice het goede doel.

  Lees verder
 • header.png

  ProMobility stem actie

  ProMobility (bedrijf in Geervliet) bestaat 10 jaar en is gestart met een actie om geld in te zamelen voor het goede doel. Er wordt 10.000 euro verdeeld onder 6 doelen, waarvan wij er een van zijn! Lees verder
 • 22-03 Hospice (1).jpg

  Hospice de Waterlelie viert 10-jarig bestaan

  Spijkenisse – Theater de Stoep was het decor voor de viering van het tweede lustrum van het Hospice. Vrijwilligers, bestuursleden van Stichting Hospice Voorne-Putten Rozenburg, Stichting Vrienden van Hospice de Waterlelie en andere genodigden stroomden de foyer binnen. Zo’n 200 gasten werden verwacht waarvan de meesten vrijwilligers en oud-vrijwilligers. Marjolijne Lewis, voorzitter van de Stichting, opende de viering met een woord van welkom en een toast.

  Vrijwilligers

  Hospice de Waterlelie biedt plaats aan vijf bewoners die naar verwachting nog korte tijd te leven hebben en waar verzorging thuis niet meer mogelijk is. Dagelijks zijn er acht vrijwilligers nodig die elk in shifts van vier uur hun werk doen. Er werken maar liefst 100 vrijwilligers waarvan 20 in de thuiszorg, allen onder de bezielende leiding van drie coördinatoren. Alle vrijwilligers van het hospice volgen, alvorens zij aan het werk gaan, een training in de palliatieve terminale zorg. Buiten de hoge kwaliteit zorg waarop bewoners en familie dus kunnen rekenen, weten zij met warmte en liefde een vertrouwde en huiselijke sfeer te scheppen in het hospice.  

  Lees verder
 • stichting estafetteloop.jpg

  Vooraankondiging Stichting Estafetteloop

  De Stichting estafette loop is een stichting dat zich inzet voor de lokale goede doelen in Spijkenisse. Zij zetten hun passie voor hardlopen in om anderen te helpen. In 2012 maakte de Waterlelie voor het eerst kennis met de leden van stichting estafetteloop. In september 2012 werd er een meerdaagse estafette loop georganiseerd van Spijkenisse naar de zustergemeente Hurth. Een groot project met een prachtig onthaal in Hurth, waar wij ook bij aanwezig mochten zijn!

  Lees verder
 • cf79c806-5b0f-4c6e-86f2-8a38edb5ae18_thumb840.jpg

  Voornese Meisjes schenken geld aan goede doelen

  Dinsdag overhandigden Franny van Strien en Yvonne van Vlaardingen namens handwerkcollectief 'De Voornese Meisjes' een geldbedrag aan vertegenwoordigers van de hospices De Waterlelie en Callando. 

  Lees verder
 • plus emballage.jpg

  Plus Akkerhof steunt Hospice

  Met ingang van 17 februari kunt u bij de Plus op de Akkerhof het Hospice steunen door middel van uw emballagebon.

  Lees verder
 • image1.JPG

  Boek voor een doel doneert aan hospice de Waterlelie

  Boek voor een doel heeft wederom ons hospice gekozen als een van hun 10 goede doelen. In de winkel aan de Nieuwe Binnenweg 194 in Rotterdam worden tweedehands boeken verkocht voor een goed doel Lees verder
 • Bedankje B&W Nissewaard.jpg

  Bedankje Burgemeester en Wethouders Nissewaard

  Na hun bezoek aan Hospice de Waterlelie heeft het college van burgemeester en wethouders de vrijwilligers van het hospice getrakteerd op boterkoek en cake.

 • IMG_5277.JPG

  Lions Wine Tasting & Walking Diner

  Ten behoeve van Hospice de Waterlelie/VPTZ heeft de Lionsclub Voorne Putten een Wine Tasting & Walking diner georganiseerd op donderdag avond 29 oktober j.l . Op deze avond werd het startsein gegeven van de wijnactie die de Lionsclub Voorne Putten dit jaar organiseren richting de feestdagen. Met als goede doel Hospice de Waterlelie Lees verder
 • IMG_5232.JPG

  Donatie Riverdale

  Vorige week mochten wij in de Waterlelie een prachtige donatie in ontvangst nemen van Riverdale.

  Lees verder
 • DSC_0207.JPG

  Donatie biljart vereniging Zuidland

  Het was alweer voor de vierde keer dat ik mocht afreizen naar Café” de Meiburg” in Zuidland. Dit voor het bijwonen van de finale van het” Fred Hogendoorn biljart toernooi”, met een loterij van de vereniging SVB uit Zuidland Lees verder
 • anja tennis.jpg

  Tennistoernooi Collens voor het goede doel.

  Op 5 juni is er voor de dertiende keer een tennistoernooi van Collens Assurantie Advies gehouden voor drie goede doelen, waarvan het hospice er een was. 

  Lees verder
 • foto donatie EMO 1 april 2015.jpg

  EMO doneert aan de Waterlelie

  Op 1 april jl. hebben Ria Buis en haar collega van het bedrijf Europees Massagoed-Overslagbedrijf ( EMO) bv. van de maasvlakte een bezoek gebracht aan het hospice. Zij hebben na een gezellige lunch, waarbij ook vrijwilligers zijn aangeschoven een presentatie en een rondleiding gekregen in het hospice. 

  Lees verder
 • boek met een doel.jpg

  Stichting Boek met een Doel doneert aan de Waterlelie

  De stichting Boek met een Doel is sinds vorig jaar mei gestart en gevestigd op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. De stichting is onderdeel van het bedrijf Easy Repro, een Copy center met ook een groot assortiment aan kantoorartikelen. In een deels afgescheiden ruimte is de enthousiaste eigenaar, initiatiefnemer en oprichter van de stichting Alex Klingeman gestart met de verkoop van tweedehands boeken voor een goed doel.

  Lees verder
 • IMG_3463.JPG

  Prachtige donatie van stichting SBO Zuidland

  Eind 2014 kregen wij een prachtige donatie aangeboden van de chauffeurs van stichting SBO uit Zuidland.

  Lees verder
 • jan bakker met marjolijne.jpg

  Jan Bakker schenkt het hospice een kunstwerk

  Hospice de Waterlelie heeft van kunstenaar Jan Bakker een beeld gekregen, gemaakt van gietsteen en marmerzand. 'Betrokken' , zoals het beeld heet, laat een kring van mensen om een enkel persoon zien. Een passend beeld dus voor de hospice.

  Lees verder

Zorg en aandacht in de laatste levensfase